Ik ben Raymond Arthur Vijverberg en opgegroeid in Naaldwijk.

Het leven heeft mij wijzer en meer ontspannen gemaakt. Beter gezegd, door het leven ben ik dichter bij mijn ware kracht gekomen. Mede dankzij de mensen die ik om me heen heb en heb gehad. Intens dankbaar ben ik voor deze vriendschappen, spiegels en inspiratiebronnen.

        

Burn-out: begin van grote veranderingen
In 2002 belandde ik in een flinke burn-out. Dit was het begin van grote veranderingen in mijn leven. Ik vond de kracht en het licht in mijzelf om een ander leven te gaan leiden. Dit was een eerste aanzet van wat ik het begin van mijn spirituele pad zou kunnen noemen. Er kwamen andere mensen op mijn pad en ik kon andere keuzes maken. In 2004 belandde ik op een groot Yogafestival in Frankrijk. Een andere wereld, die ik niet kende. Inspirerend, verheffend en er was veel positieve energie. De kracht van yoga en meditatie had een goede uitwerking op mij.

        

Opleiding Kundalini Yoga en Meditatie
In 2010 voelde ik dat ik een nieuwe stap wilde gaan maken op spiritueel en maatschappelijk gebied. Ik had in 2009 een tijdje voor de klas gestaan, maar wist dat het schoolsysteem niet bij mij paste en besloot geen lerarenopleiding te gaan doen. Die zomer ging ik naar het Yogafestival in Frankrijk, zoals in 2004. Het was wederom een geweldige ervaring. Op dat festival vond ik ook informatie over een yoga-opleiding en ben dat gaan onderzoeken. Bij terugkeer ging ik wekelijks naar Den Haag voor een Kundalini Yoga-les, dat gaf me zoveel kracht en inspiratie dat ik al snel besloot de 2-jarige opleiding tot Kundalini Yoga en Meditatie -instructeur te volgen. Er veranderde veel. Al snel kwam ik erachter dat ik lesgeven heel leuk vond tijdens de opleiding en zag dat yoga en meditatie goed voor mij was en dat ik daar anderen mensen ook een groot plezier mee zou kunnen gaan doen. Het geeft je balans om te groeien en te gaan bloeien.

Mijn eigen bedrijf: Bliss Life - Work
Begin 2012 zette ik mijn eerste stappen op het gebied van het lesgeven in yoga, meditatie en spirituele ontwikkeling. Het waren ook de eerste stappen op weg naar het opzetten van een eigen bedrijf. Eerst startte ik Bliss Yoga, maar een aantal jaren later veranderde ik de naam in Bliss Life – Work, omdat ik naast de yoga ook gebruik ging maken van andere werkvormen die ik leerde te gebruiken. Dit is eigenlijk heel organisch ontstaan. Naast groepswerk vond ik ook de individuele begeleiding  interessant. Ik ging steeds meer workshops organiseren, pionierde, ging een retraite organiseren, vond leerzame samenwerkingsverbanden, en kreeg langzamerhand meer te doen vooral door mond-op-mond reclame. Ik kreeg steeds meer vertrouwen en zin om nieuwe inzichten in de praktijk te brengen, zoals drumcirkels, ceremonies en mannen-cirkels.

        

Sacred place: Bliss Open Space
In 2019 kreeg ik de kans om mijn visie en missie nog meer kracht bij te zetten en vond ik een geweldige plek voor een volgende fase. Ik startte Bliss Open Space, een heerlijke, stille plek in Naaldwijk. Deze plek is een “sacred place” die ik samen met andere mensen tot een klein paradijs hebben kunnen omtoveren.

        

Visie

De ware kracht van de mens is alleen in zichzelf te vinden. Weliswaar lopen we tegen mensen en ervaringen aan deze kracht te spiegelen en te ont-dekken,  toch is het uiteindelijk aan ons hoe we deze kwaliteiten manifesteren. We mogen ons eigen pad bewandelen, op ons eigen ritme en tempo. Waar liggen je patronen en overtuigingen, angsten en onzekerheden? Hoe verlaten we de comfort-zone? We kunnen het beste uit onszelf halen. Daar is moed, zelfliefde en vertrouwen voor nodig. Dan is alles mogelijk. Jij kan het.

        

Missie

Ik wil inspireren, provoceren, confronteren en versterken. Beweging is de sleutel tot  verandering en gezondheid. Op een evenwichtige, uitgebalanceerde manier. Niet eenzijdig, maar eenvoudig en effectief. De ademhaling is de snelste weg naar meer bewustzijn. Ik laat graag de weg zien naar een stuk vrijheid in jezelf!

        

Iedereen is hier welkom. Het enige wat je nodig hebt, is een open geest.

Peace to All, Love to All, Light to All.

Warme groet,
Raymond

  

Ik beantwoord graag je vragen

Raymond Vijverberg
0031 (0)6 488 005 28
info@blisslifework.nl

Via de social media kanalen van Bliss Life-Work word je op de hoogte gehouden van lessen, reizen en evenementen.

Ontwerp door Studio 0174          Fotografie door Louise de Voogd en Joyce Huis